معرفی روستای سرخه حصار - اخبار بخشداری مرکزی تهران
×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
true

معرفی روستای سرخه حصار

سرخه حصار از روستای های بسیار قدیمی شهر تهران میباشد که در شرق تهران قرار دارد این روستا دارای پارک جنگلی و بیمارستان لواسانی است.

 


*مساحت پارک جنگلی سرخه حصار

پارک جنگلی سرخه حصار در سال 1133 همزمان با انتخاب تهران به عنوان پایتخت در دوران قاجار به عنوان شکارگاه سلطنتی انتخاب شد قدمت شکارگاه بیش از 200 سال است مساحت پارک حدوداً 9168 هکتار است. سرخه حصار یکی از قدیمی ترین شکارگاه ها می باشد این پارک در سال 1359 به عنوان پارک ملی ثبت گردیده وآب وهوای نیمه خشک دارد و دارای درجه اختلاف حرارت در روز و شب می باشد. پوشش گیاهی شامل گز، تاغ، گون،خارشتر و اسپند و درختان زالزالک ،گوجه وحشی،سرو کوهی، بادام کوهی را دارا است.حیواناتی همچون بز، قوچ، میش،آهو،پلنگ، خرگوش در آن زندگی می کنند پشت تپه های سرخه حصار روستای هاجر آباد و همه سین قرار دارد.

 


*تاریخچه سرخه حصار
کاروانسرای شاه عباسی مربوط به دوره قاجار در این روستا واقع است و در مهر ماه سال هزار وسیصد و هشتاد و دو به ثبت ملی رسیده است که در حال حاضر مالکیت آن با بنیاد مستضعفان می باشد ومتاسفانه به عنوان محل نگهداری دام از آن استفاده می شود.

قصر یاقوت یکی از مکان های شاخص شرق تهران می باشد که در زمان ناصرالدین شاه قاجار احداث گردیده است. این کاخ از دو بخش کوشک بیرونی و حرمسرا تشکیل شده که حدوداً دویست اتاق داشته و هم اکنون در محدوده بیمارستان شهید لواسانی قرار دارد که ساختمان ریاست و قسمت مالی بیمارستان در حال بهره برداری و در دوم شهریور ماه سال هزار و سیصد و هشتاد و دو به ثبت آثار ملی رسیده است.

در این کاخ هر ساله آشی پخته می شد که به آش شله قلمکار یا آش سرخه حصار معروف است که دستور طبخ آن توسط شاهزاده ایی از قاجار و نوه فتحعلی شاه به نام نادر میرزا بوده است،این آش در اواخر فصل گرما در کاخ با بیش از 30 دیگ طبخ می شد که مواد تشکیل دهنده آن شامل انواع خشکبار، انواع سبزی،برنج،نخود،لوبیا ، ماش، عدس،گندم ، مغز بادام،مغز پسته،چغندر و….می باشد.مراسم پختن آش با حضور درباریان و رجال قاجاری انجام می شد.

موقعیت محلی روستا در قدیم به صورت باغ ها، دامداری، کشاورزی و مرغداری بوده که در حال حاضر تبدیل به باغ تالار و آتلیه عکس و فیلم شده است.

کارخانه های بزرگ و قدیمی شامل صندوق نسوز کاوه، پتو بافی مشیر، اتیکت بافی یراقی، رنگ نوین ،شکلات سازی شیلر هم در تاریخچه روستا ثبت شده است.

 


*جمعیت روستا

حدود 350 خانوار با 1070 نفر جمعیت در این روستا در حال زندگی می باشد. با ایجاد بزرگراه شهید یاسینی و خراب شدن مدرسه بسیاری از جمعیت روستا کوچ کرده و روانه شهر تهران شدند وبه تدریج از جمعیت روستا کاسته شد.

true