مسگرآباد روستایی در منتهی الیه جنوب شرقی تهران و از توابع بخش مرکزی. این روستا از سمت شمال به روستای ده ترکمن و از سمت جنوب به کوه های بلند بی بی شهربانو و از سمت شرق به ارتفاعات مسگرآباد و از سمت غرب به شهرک مسعودیه و اتوبان امام رضا(ع) معطوف می شود.
این روستا خاستگاه علماء برجسته ای چون حاج آقا میرزا عبد العلی شهید کلهری معروف به حاج آقا عبد العلی تهرانی و فرزندان معزز ایشان حاج آقا مجتبی و مرتضی تهرانی است. این روستا میراث دار شهیدان بزرگی چون شهید شیخ علی علی اوسط است که در سال 1357 در قم توسط نیروهای رژیم شاهنشاهی مورد اصابت گلوله قرار گرفت؛ فرمانده شهید یدالله کلهر است که در جنگ تحمیلی با عراق شربت شهادت نوشید؛ زادگاه سردار شهید، محمد رضا علی اوسط که پس از سال ها پیکار علیه تروریست های کومله و سپس نبرد نابرابر ایران و عراق به درجه رفیع شهادت نائل گشت و ده ها شهید گلگون کفن که شمار ایشان به 54 تن می رسد و نیز رزمنده، ایثارگر و جانباز که همگی برای دفاع از نام و ناموس و سرزمینشان به پا خواستند و اجازه ندادند یک وجب از این خاک مقدس به دست دشمنان بیافتد. هم اکنون نیز این مردم؛ به مانند اسلاف خویش با قدم هایی استوار در راه انقلاب و میهنشان گام می نهند.
*مساحت روستا
مسگرآباد با کد آبادی 259989 قدمتی بیش از چهار صد سال دارد و بر اساس طرح هادی مساحت این روستا چهل و پنج هکتار ذکر شده که با توجه به اسناد و مدارک، وضعیت کوه ها، معادن و قنوات زیادی که در این روستا وجود دارد در واقع قسمت اعظمی از پلاک 138 اصلی را شامل می شود.
*آب و هوای روستا
آب و هوای مسگرآباد تابع شرایط جوی کوهپایه ای نواحی گرم و خشک است و ارتفاع نسبی آن از سطح تهران و دور بودن از مرکز شهر و آلاینده ها، آن را از نظر پاکیزگی و مطبوع بودن هوا در مرتبه ای بالا تر از تهران قرار داده است.
*قدمت و پیشینه تاریخی روستا
زندان هارون الرشید واقع در محدوده جنوب شرق مسگرآباد و وجود باغات قدیمی انار، توت و شاه توت، تعدادی خانه های کاه گلی، قنات، کوره آجر پزی، زاغه های ثبت شده و قلعه مخروبه حکایت از اصالت و پیشینه تاریخی این روستا دارد. مسگرآباد زادگاه بزرگترین و قدیمی ترین ایل عشایر استان تهران است. از قدیم از دسته های بزرگ دام و رمه بهره داشتند و از این طریق ارتزاق می کردند. هم اکنون هم شغل اصلی مردمان این روستا دامداری بوده و ادامه دهنده شغل آباء و اجدادی شان هستند. با این حال رفته رفته با تاثیر از شیوه زندگی جدید به شغل ها و کسب و کار های دیگر نیز روی آورده اند. به عنوان مثال باغداری، کشاورزی، زنبور داری و ساخت و توزیع صنایع چوبی خانگی در این روستا رشد چشمگیری داشته است. به طوری که هم اکنون قطب فروش این محصولات به شمار می رود.
*زبان و لهجه روستائیان
زبان ساکنین این روستا فارسی است؛ گرچه رگه هایی از زبان شمیرانی در افراد سالخورده آن مشاهده می شود. با این حال بنا بر اقوال سینه به سینه از گذشته های دور، اصلیت اهالی بومی به تیره ای از کرد های کرمانشاه به نام ایل کلهر باز می گردد که البته با مرور زمان و با توجه به نام اجدادی و نیای هر خانواده نسبت و فامیلی جدیدی بر خود برگزیدند.
*جمعیت روستا
جمعیت این روستا بالغ بر 5420 نفر است و جمعیت سیال آن حداقل به 5000 نفر می رسد.